Жоден шматок дерева не схожий на інший. І залежно від того, де в стовбурі дерева росла деревина дощок, вона має дуже унікальний вигляд. Позначення класифікації містить деяку інформацію про природний вигляд цієї деревини. Він базується на кількості відкритих тріщин і сучків, наприклад, або невеликих кольорових відмінностей деревини. Наші підлоги доступні в п’яти класах (і двох сортах, отриманих з них).

Sortierung Perfekt Parkettdielen
PERFECT
Дерево зі спокійним зовнішнім виглядом та м’якими варіаціями кольору та структури. Лише кілька невеликих, врослих сучків. Дерев’яна начинка можлива для вирівнювання сучків. У деревині  горіха можливі вростання та заболонь.
Sortierung Classic Parkettdielen
CLASSIC
Дерево із жвавим зовнішнім виглядом та помірними варіаціями кольору та структури. Можливі заповнені вузли діаметром до 40 мм. Ця класифікація має більшу кількість врослих сучків розміром до 40 мм. Можлива деревна начинка. У деревині волоського горіха можливі вростання та заболонь.
Sortierung Vario Parkettdielen
VARIO
Дерево з дуже жвавим зовнішнім виглядом та сильними варіаціями кольору та структури. Має великі сучки, серцевину та сильні кольорові варіації. Більше заповнення сучків і тріщин. Варіо з деревини модрини демонструє чіткі кольорові варіації між окремими паркетними дошками.
Sortierung Lava Parkettdielen
LAVA

Дерево з дуже рустикальним зовнішнім виглядом та сильними варіаціями кольору та структури. Має великі сучки, відкриті тріщини, серцевину та сильні кольорові варіації. Більше заповнення сучків та тріщин. Сільський вигляд класифікації лави є навмисним і, отже, не є підставою для скарги. Через відкриту деревину відносна вологість повітря в приміщенні повинна підтримуватися від 40 до 55% – особливо взимку.
Sortierung Used Parkettdielen
USED
Дерево із рустикальним зовнішнім виглядом та сильними варіаціями кольору та структури. Вузли та сушіння тріщин підвищені та заповнені, щоб підкреслити характер старої деревини. Спеціальна класифікація “Використовується” доступна лише для дубових дощок Ambiente із старовинною структурою поверхні. Використовується класифікація лише зі старовинною структурою поверхні та природними варіантами шару зносу.